Aşk, Epsilon Yayınevi, J, Julia Quinn

Bridgertonlar(II): EN ÇOK BENİ SEV

Birbirini çok seven vikont ve vikontesin çocukları olan Bridgerton kardeşlerden sırada ilk çocukları ve varisleri, Anthony Bridgerton’ın  hikayesi  ‘En Çok Beni Sev’ i huzurlarınıza sunarım.

Merhabalar sevgili Meyus okuru,
Geçen yazımda ailenin en büyük kızı ve ilk evlenen çocuğu Daphne‘den bahsetmiştim. Hala okumadım diyenler buradan yazıya ulaşabilir. Seri çocukların evlilik sırasına göre gitmektedir. Madem öyle neden ilk Daphne evlendi dediğinizi duyar gibiyim.

Kızlar 18’e girince savaş alanına(koca aramak için düzenlenen balolara) bırakılıyorlar. Eğer kız 22 hadi biraz daha zorlayayım 23’üne kadar evlenmemiş ise resmi olarak evde kalmış kız kurusu kabul edilmektedir. Yani sevgili okur, yazarınız o dönemin aristokrasisine göre evde kalmış kız kurusundan başka bir şey değildir.

Erkeklerde ise durum farklı paşa gönlü ne zaman isterse evleniyor. Üstüne birde parası veya ünvanı varsa 60’ında da genç bir eş bulur. Bugün size anne sözü dinleyen yakışıklı çapkınımızdan bahsedeceğim. Anthony Bridgerton.

Anthony, babasının vefatından sonra 18 yaşında ailenin başına geçiyor. Kelimenin tam anlamıyla taptığı babasını kaybeden Anthony’nin yas için bir gecesi vardır. Neden mi? Kendinden küçük 6 kardeşi ve hamile annesine destek olmasının yanında yönetmesi gereken topraklar vardır. O artık vikonttur.

Anthony bir şekilde ailesi ve topraklarını kontrol altında tutmayı başarıyor. Abiden çok baba rolüne bürünüyor. Geriye yapması gereken son bir görevi kalmıştır. Evlenmek.

Evlenip varise sahip olduktan sonra rahatça ölebilirdi.

Kate Sheffield, maddi durumlarının yetersizliği yüzünden kız kardeşiyle aynı anda sezona girmesi gerekmektedir. Kız kurusu olmanın sınırda ve kız kardeşinin güzelliğinin gölgesinde kalmıştır. Kız kardeşi sezonun gözdesi o ise damat adaylarının aşılması gereken duvar olarak gördükleri abladır.

Kendine koca aramayı bırakıp kardeşine göz kulak olan Kate, gerçekten duvar gibi dikilmektedir damatların önünde.  Boşuna, bir ipte iki cambaz oynamaz dememişler.


Bir kadının içindeki en iyi yanı – ya da bir erkeğin içindeki en kötü yanı – ortaya çıkarmak için biraz rekabet gibisi yoktur.

Kate, Anthony’nin aşmak için sabırsızlandığı, aşmaya çalışırken her bir ayrıntısının dikkatinin çekti, itinayla her karşılaşmalarında boğazlamak istediği ve en sonunda skandal sonucu yapıştığı (yani evlendiği) mükemmel bir duvar örneğidir. Doğrusu insanın bazen duvar olası geliyor sevgili okur. Ancak bu yazarınızın kardeşlerden favorisi üzülerek söylüyor ki Anthony değil.


…Vikont kesin Kate’i öldürürdü, bundan hiç şüphesi yoktu. Aslında geçen hafta Serpentine’de bunu yapmamış olması şaşırtıcıydı. Yavaşça dönmeye devam etti Anthony. Döndü… ve yürümedi. Kate ise yirmi bir yaşında hayata veda etmek için bundan daha saçma bir sebep olup olmadığını düşünmeye çalıştı.

Anthony, Kate ile evlendiğinde onun herkesten sakladığı korkularından korumaya çalışırken kendi korkularıyla istemeden de olsa yüzleşecektir.

Korkunun belli bir kaynağı olmasına gerek yoktur, basit bir an bile olsa bizi sandığımızdan daha fazla etkileyen şeyler olabilir. İşte sevgili çiftimizde bundan muzdarip…

Biri içini dökse bile istemsizce korkmaya devam ederken, diğeri kendi kendine kabullendiği gerçekliği başkalarına asla açmaz. Saçma olması önemli değildir. Gerçek olan budur ve mutlaka olacaktır. Asla değişemez.

Gerçekten öyle midir sevgili okur?

Anthony’nin hikayesi benim favori sıralamamda 4. sıradadır. Güldüğüm ve bazen kahkaha attığım fazlasıyla sahne vardı. Özellikle kardeşler arasındaki o her gün bin defa boğmak isteyip gün sonunda iyi ki kardeşe sahibim dediğimiz anlar bu kitapta da fazlaca vardı.


Aslında amaç oyunu kazanmaktan ziyade, diğerlerinin oyunu kaybetmesini sağlamaktır.

Ha bir de arı insanın başını ne kadar belaya sokabilir ki? Sorusuna Julia Quinn harika cevap vermiştir.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Adı:En Çok Beni Sev
Yazar:Julia Quinn, Ayşe Bekoğlu (Çevirmen)
Alt başlık:Bridgertons Serisi 2
Baskı tarihi:Temmuz 2011
Sayfa sayısı:416
Format:Karton kapak
ISBN:9789944824385
Kitabın türü:Aşk
Orijinal adı:The Viscount Who Loved Me
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Epsilon Yayınları

“Bridgertonlar(II): EN ÇOK BENİ SEV” için 3 yorum

Yorum bırakın